Partenerul adormit care beneficiază
Autor: Rely Tarniceri (traducere dupa Pastor Prince, Singapore)  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de guardiangel in 21/04/2008
    12345678910 0/10 X



Gen 15:12 La apusul soarelui, un somn adanc a cazut peste Avram; si iata ca l-a apucat o groaza si un mare intunerec.

Unii parteneri de afaceri, adormiţi, nu muncesc dar totusi obtin profituri uriase. Ei sunt ca sotia campionului de box. El incaseaza pumnii ca sa obtina banii dar cand merge acasa, sotia lui ii ia si spune „multumesc mult iubitule".

Stii ca in legamantul tau cu Dumnezeu tu esti ca si sotia boxerului sau partenerul de afaceri adormit?

Atunci cand Avram L-a intrebat pe Dumnezeu cum va cunoaste ca va mosteni pamantul pe care Dumnezeu i-l promisese, Dumnezeu a facut un legamant cu el (Geneza15:8-21) dar in loc de a incheia legamantul cu Avram, umbland amandoi printre cele doua bucati de animal jertfit, Dumnezeu l-a adormit pe Avram si a incheiat legamantul cu Isus in locul lui Avram.

Isus, Lumina lumii, apare ca un stalp de foc si incheie legamantul cu Dumnezeu Tatal, care apare ca un stalp de nori. Isus a luat locul lui Avram. El a fost omul perfect reprezentandu-l pe Avram, cand a incheiat legamantul cu Tatal Sau.

Inlocuindu-l pe Avram cu Isus, Dumnezeu a fost plin de har fiindca daca Avram ar fi facut legamantul, ar fi fost in parte responsabil pentru pastrarea legamantului, iar Avram, fiind om, ar fi ratat. Dar Dumnezeu Fiul nu poate rata. Astfel, binecuvantarile lui Avram sunt garantate fiindca nu depind de performantele lui ci de cele ale Lui Isus. Avram a fost literalmente un partener adormit, beneficiar al legamantului.

Azi, Dumnezeu a facut un legamant cu tine, numit noul legamant. Si asemeni lui Avram, tu esti un partener adormit fiindca noul legamant a fost de asemenea incheiat intre Dumnezeu Tatal si Dumnezeu Fiul la Calvar. Tu esti doar un beneficiar al noului legamant. Te bucuri de toate beneficiile fara a munci pentru a-l tine. Isus, reprezentantul tau, a implinit deja toate conditiile in locul tau. Si fiindca ascultarea Sa este perfecta si lucrarea sa este perfect terminata, binecuvantarile legamantului sunt garantate pentru tine.

Prietene, nu a mai ramas nimic pentru tine de facut, singurul lucru este sa crezi. Nu incerca sa lucrezi pentru binecuvantarile legamantului. Odihneste-te in lucrarea terminata a Fiului si primeste-le prin credinta!
 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1236
  • Export PDF: 2
Opțiuni